Megújuló Energiaforrás Konferencia

A zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány szervezésében 2014. június 4-én, 5-én és 6-án Megújuló Energiaforrás Konferencia lesz Zentán a Szalmaházban.

A rendezvény 3 szakember, valamint 10 magyarországi és 10 szerbiai hallgató bevonásával valósul meg. A programba résztvevő szakemberek: Mgr. Sánta Róbert gépészmérnök, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola Termotechnika és ökológia tanszékének tanársegédje, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem Kertésztudományi Kar Határon Túli Levelező Tagozatának konzulens tanára. Dr. Kiss Ferenc agrármérnök, az Újvidéki Egyetem, Technológiai Karának tudományos segédmunkatársa. Tudományos szakterületét a biomassza-alapú energia, elsősorban a biodízel termelése képezi.Sugár György okleveles technológus, a Szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat műszaki igazgatója.

A háromnapos konferencia során a résztvevők szakmai előadásokat hallhatnak majd, valamint az előadásokhoz kapcsolódó kirándulásokon vehetnek részt. A megújuló energiaforrások népszerűsítésére és a szakmai tábor eredményeinek bemutatására sor kerül a „Tudományok Útja” tudománynépszerűsítő rendezvényen, amely lehetőséget ad arra, hogy a nagyközönség is betekintést nyerjen a programba.